Dags att planera hur ni ska fira!

Själva festen är nog den största delen av bröllopet. Vigseln är över ganska så snart och efter det är det bara firandet kvar. Hur vill ni fira tillsammans med era gäster? Har ni en tidig vigsel kan ni välja att ha ett enda långt mingel, eller så kan ni välja att ha en aktivitet tillsammans med era gäster. Varför inte ha ett eget kubb-VM?

Bröllopsmiddagar blir ofta väldigt långa. Inte alls ovanligt är 4-5 timmar, ibland till och med 6 timmar. Det blir ofta många tal och massor av god mat. Se till att ni sitter bekvämt och efter middagen, sträck lite på benen och mingla med era gäster innan det är dags för tårtan.

Familjebilder och porträttfotograferingen då?

Familjebilderna kan vara bra att ta så snart det går efter vigseln, innan toalettbesök och rökpauser. Annars är det så lätt att alla försvinner åt varsitt håll, och det tar en halvtimme bara att samla ihop alla. Är alla redan på plats kan ni hinna med alla olika konstellationer på den tiden. När ni sedan smiter iväg på en porträttfotografering för er själva kan ert toastmasterpar köra lite information för gästerna, bjuda på snittar och be alla att fota i ert fotobås och skriva i gästboken. De kommer knappt märka att ni varit borta! Plus att ni kan göra en ordentlig entré sen när ni anländer.

3 tips om ni tänkt göra mycket själva:

1 Om ni tänkt dekorera festlokalen själva, se till att försöka få tillgång till den redan dagen innan. På bröllopsdagen har ni så mycket annat att göra. Ska lokalen dekoreras samma dag så ta hjälp från vänner och familj.

2 Om ni tänkt laga maten själva, börja i så god tid ni kan. Går det att frysa in vissa maträtter för att kunna göra dem i förväg? Kanske kan ni ha knytis till bröllopet? Hur mysigt skulle det inte vara att ha 30 olika pajer att välja mellan, och alla är tillagade av era vänner?

3 Ska ni ha trycksaker till bröllopet, gör dessa så långt innan det bara går. Gärna i samband med inbjudningarna, då vet ni att ni dessutom får samma stil och samma material till alla trycksaker och det blir en röd tråd.

Shopping Basket