Let there be cake!

Bröllopstårtan är en riktig klassiker. Oftast efter middagen, långt in på kvällen precis innan första dansen. Ett alternativ som blir vanligare och vanligare är att ha tårtan på dagen istället för mingelmat. Blir det något över så spara tårtan till vickningen sen!

Tårta eller efterrätt, eller både och?

Om tårtan äts på kvällen efter middagen kan det kännas lite som kaka på kaka (bokstavligen). Vissa väljer att hoppa efterrätten och satsa på tårtan, vissa skippar tårtan helt. Vill ni ha både och, satsa på en lättare, fräschare efterrätt så kan ni köra en lite tyngre tårta, exempelvis en sorbet till efterrätt och en chokladmoussetårta.

3 klassiska tårtsmaker:

1 Jordgubbstårta! Grädde, sockerkaka och massor av jordgubbar. Twista till det lite med limemousse eller lemoncurd.

2 Fruktmoussetårta! Antingen choklad- eller vaniljbottnar med en eller två mousser. Vit chokladmousse och hallonmousse kanske?

3 Chokladtårtornas chokladtårta! Chokladbotten med chokladmousse, täckt av chokladganache.