3-rätters eller buffé?

Både buffé och 3-rätters blir mysiga bröllopsmiddagar. Om ni väljer buffé, tänk på att man behöver kunna ta från flera håll, så att inte hela middagen blir ett långt köande. Se också till att ha en struktur på vilket bord som hämtar mat när.

Toastmaster och toastmadame

Att ha ett toastpar eller en toastmaster/-madame som kan knyta ihop er middag är guld värt. Någon som kan styra upp alla tal så att de inte samlas i en lång radda till efterrätten. De kan också hjälpa till att informera alla som vill hålla tal om ni vill att de ska hålla en viss längd exempelvis, och hålla kontakt med köket så att inget tal avbryts av matservering.

3 tips för en lyckad middag:

1 Planera in pauser i maten för toalettbesök och rökning. Då vet alla gäster när de kan smita iväg utan att missa något tal.

2 Be era gäster att hålla talen till max 2-3 minuter (4-5 minuter för närmast anhöriga). Vissa tal kanske drar iväg lite, men då slipper ni riktigt långa tal på 30 minuter.

3 Se till att alla vattenglas är fyllda innan gästerna sätter sig. Då går inte de första 20 minuterna åt att fylla på vatten, och karafferna på borden tar inte slut direkt, utan serveringspersonalen kan fokusera på att servera måltidsdrycken istället.

Shopping Basket