Bröllopsdagen är er dag

Det kan vara lätt att virra in sig i all bröllopsplanering och bli så exalterad att man nästan glömmer bort grunden till varför det ska firas ett bröllop överhuvud taget. I grund och botten handlar det ju om att ni ska gifta er. Glöm inte bort varandra, och hoppa inte över varandras åsikter. Även om en av er tycker att planeringen är roligare än den andra, kom ihåg att involvera den andra i besluten.

Bara för ett det är er dag måste ni inte göra allt själva!

Bara för att ni inte väljer att boka in leverantörer för varje del av dagen betyder inte det att ni måste göra allt själva. Delegera vissa saker till vänner och familj.  Ofta blir de bara glada att kunna hjälpa till! Även om ni tycker om att ha kontroll på allt så går det att ta hjälp, det viktiga är bara att börja i tid (så ni kan göra om det om ni inte blir helt nöjda) och att ge tydliga instruktioner. Eller gör det till en pysselkväll! Någon viker pompoms, någon fyller små brukar med såpbubblor och du kan skriva adresser på kuverten till inbjudningarna.

3 tips för en lyckad planering:

1 Boka in bröllopskvällar! Ibland kanske den ena av er är jätteexalterad och vill prata bröllop en hel kväll samtidigt som den andra är jättetrött efter jobbet. Ingen bra kombo. Boka in kvällar då ni myser till det ordentligt tillsammans, kanske med favoritsnackset och tända ljus – lite som en date! Inför varje möte kan ni ha varsin uppgift, ex att leta reda på olika leverantörer inom ett visst område, som ni sedan diskuterar på daten/mötet.

2 Skriv en lista var på 3 saker som är allra viktigast för er, enskilt. Titta sedan på era listor tillsammans. Vad är lika och vad skiljer sig? Kanske blir du överraskad över vad som är viktigt för din blivande? Kanske står det samma saker på båda listorna. Det viktiga är att bådas åsikter räknas lika högt.

3 Gör inte saker för alla andra, gör dem för er. Och gör inte saker bara för att “så gör man väl på bröllop”, för de linjerna suddas ut mer och mer för varje bröllop. Ert bröllop ska spegla er, och inte “det generella brudparet”, för något sådan finns inte. Vill ni ha ett frukostbröllop med vigsel i soluppgången och brunch efteråt, kör på det! Det är er dag!

Shopping Basket