Hur väljer man tema till sitt bröllop?

Gör det inte mer komplicerat än vad det behöver vara. Det räcker med att välja en färgpalett att ha som tema. Välj två till fyra färger som är fina tillsammans. Välj en neutral färg så som vitt, svart, brunt, beige eller grått, en huvudfärg och en eller flera komplementfärger för att få en bra bas att jobba med. En klassiker är vitt, guld och rosa. Eller varför inte mörkblått, ljusare blått, grått och vitt? Eller vinrött, senapsgult och gammelrosa! En färgpalett är bra att ha oavsett om man har ett annat tema eller om färgerna är själva temat.

Det går också bra att utgå från den årstid ni gifter er. Midsommarblomster, gnistrande vinter eller mysig höst. Alla tre är fina teman att utgå från.

Sen går det såklart att ta det steget längre och välja ett tema utifrån er och vad ni gillar. Kanske älskar ni Harry Potter? Eller så är det vin och mat som är er passion? Är ni taco-paret bland era vänner? Låt ert nörderi ta plats på ert bröllop!

Måste man ha ett tema?

Man måste ingenting, men ett tema kan hjälpa till att hålla nere budgeten samtidigt som gästerna upplever allt som lite mer exklusivt. När det finns ett tema går det att vid varje inköp jämföra det man tänkt köpa med temat. Passar det eller inte? Det gör att man minskar de där onödiga köpen som blir bara för att ALLT är så fint! Den röda tråden genom dagen ger den där känslan av att allt är genomtänkt och lyxigt.

3 teman perfekta för ett Ljugarnsbröllop!

1 Färgglatt! Gotland är känt för sina vackra raukar och vita stenstränder. Med en så neutral bakgrund poppar starka färger extra bra. Passa på att låta färgerna ta plats på ert bröllop!

2 Ett klassiskt tema är att köra på något lantligt och naturnära. Beiga och vita toner ihop med juteväv, ängsblommor och björkris kan ju inte bli fel?

3 Med en småbåtshamn i närheten passar ett marint tema alltid bra. Mörkblått, rött och vitt med stora repknopar istället för bordsnumrering och dekor av nät och bojar bakom brudparet! Matcha med vigsel vid de röda små fiskestugorna och servera rökta räkor till förrätt.

OM BRÖLLOP I LJUGARN

Jag älskar Ljugarn och har gjort det sedan jag var 2 månader och kom hit första gången. Jag älskar också bröllop, och vill hjälpa fler att hitta det fantastiska med att gifta sig just i Ljugarn. Därför har jag gjort mitt bästa för att samla alla Ljugarnsexperter här för att underlätta er planering till det perfekta bröllopet. Saknar ni något, eller har andra funderingar, hör av er!

Shopping Basket