Moments inbetween – Bröllopsfotograf Ulrika Norman

För att jag alltid drömt om ett Ljugarnsbröllop

Först och främst, stort grattis till er! Vad roligt att ni ska gifta er! Och vad roligt att ni valt just Ljugarn, denna underbara plats på världens vackraste ö. Även om jag inte är född här så är det Ljugarn som är hemma för mig. Jag har cyklat runt på gatorna sedan jag lärde mig cykla, grillat vid raukarna, ätit glass i hamnen, byggt kojor i skogen och drömt om att gifta mig i Gunnfjauns kapell.

En av alla de där sakerna på checklistan över vad som är bra att tänka på inför sitt bröllop är fotografen. Det handlar mindre om att ha en person i hasorna en hel dag och mer om hur ni vill spara era minnen från bröllopet. Tänk er att ni gifte er för 10 år sedan. Kommer ni då minnas hur det var på bröllopsdagen? Vilken mat ni åt, hur farmor fick vrida på hörapparaten mitt under middagen för att höra talen och hur brudnäbbarna absolut inte skulle gå och lägga sig utan dansade med de vuxna till långt efter midnatt. Alla era gäster kommer att fota er första kyss och uppställda bilder mot syrenbersån, men alla de andra ögonblicken, de som ni alla upplever under dagen men inte tänker på att ni vill uppleva igen. Det är av den här anledningen som det är bra att ha en bröllopsfotograf med sig under dagen. Då kommer det där bröllopsalbumet som ligger på soffbordet om 10 år vara fyllt av minnen från er bröllopsdag, inte bara er första kyss och vad ni hade på er 😉

Du var helt underbar Ulrika  som mor till bruden så kändes det bra med allt från början till slut, vilket engagemang och ödmjukhet från dig och så bra på att locka fram och fånga “just det” under hela bröllopsdagen  Det kändes inte det minsta “obekvämt” med dig bakom kameran och jag är den som inte gillar alls att fastna på bild  Så otroligt bra jobbat 

Om Ulrika

Jag är uppvuxen strax söder om Stockholm, men jag har aldrig känt mig som en stockholmare. Ni vet, det där med storstadspuls har alltid varit min systers grej. Gotland är mer min grej. Det är först när jag kan ta cykeln ner till Folhammar, sätta mig på en rauk och bara lyssna på världen som jag vet att jag är där jag ska vara. Hemma. Just nu bor jag någonstans mittemellan, med världens underbaraste sambo och våra fyra tokiga katter. Ja, otokiga är de i alla fall inte. Men väldigt älskvärda vilket som. Och den där sambon ♥ Jag får fortfarande nypa mig själv i armen för att ibland tror jag att jag drömmer. Han älskar mig även om jag är lite bröllopstokig, är fantastisk på att göra varma mackor och kan när som helst sätta sig på golvet och klinka lite på en gitarr.

Som det oktoberbarn som jag är så älskar jag hösten. Alla underbara färger, den friska luften och så regnet. Ja, jag älskar regn! Kanske inte det första en bröllopsfotograf brukar erkänna, men jag älskar verkligen regn! Det är nåt med det. Ljudet när det smattrar mot taket, ljuset som det skapar, mysigheten med att sitta inomhus eller lekfullheten att vara ute i det. Jag älskar till och med att fota i regn, nästan lika mycket som jag älskar motljus eller en riktigt vacker solnedgång.

Det finns en sista grej som kan vara bra att veta. Jag är supernördig. Jag har läst Harry Potter 13(!) gånger. Jag älskar BBC’s Sherlock. Två av katterna är döpta efter karaktärer ur Doctor Who (Doktorn och Tardis). Det är nåt med brittisk film och litteratur ♥ Ja, och så Vänner såklart. Det kan vara så att det är en av världens bästa tv-serier! Det kan också vara så att jag drar Vänner-referenser när vi ses, jag bara förvarnar.

Kontakta mig direkt

    OM BRÖLLOP I LJUGARN

    Jag älskar Ljugarn och har gjort det sedan jag var 2 månader och kom hit första gången. Jag älskar också bröllop, och vill hjälpa fler att hitta det fantastiska med att gifta sig just i Ljugarn. Därför har jag gjort mitt bästa för att samla alla Ljugarnsexperter här för att underlätta er planering till det perfekta bröllopet. Saknar ni något, eller har andra funderingar, hör av er!

    Shopping Basket